Welkom bij synchroonzwemmen

De mens is altijd in zijn element geweest in het water. Het is een soort tweede natuur. Hoe vaak zien we niet kinderen vrolijk spelen in het zwembad, regelmatig ondersteboven met de benen boven water. Het synchroonzwemmen is ook ontstaan uit het doen van allerlei kunstjes!

 

Wat is synchroonzwemmen?

 

Synchroonzwemmen is een sport die enigszins is te vergelijken met ballet, maar dan in het water.

 

Het is een mooie, sierlijke en zware sport, omdat je niet alleen alle zwemslagen goed moet kunnen beheersen, maar ook gevoel voor muziek en uithoudingsvermogen moet hebben.

De meeste, vooral jonge, meisjes komen naar onze afdeling met de gedachte aan kunstjes in het water doen. Het valt dan wel eens tegen dat er bij ons dus ook veel aan inzwemmen gedaan wordt. Het eerste deel van de les ben je zeker bezig met banen zwemmen, dat zijn allerlei zwemtechnieken en drijfoefeningen die je later terugvindt in de figuren. Ook moeten we op tijd zwemmen en zo ver mogelijk onder water kunnen zwemmen. Een groot deel van de figuren wordt namelijk met het hoofd onder water uitgevoerd.

 

Op de maat van muziek zwem je alleen (solo), met z'n tweeën (duet) of met een groep een uitvoering. Hierin zitten diverse figuren en zwemslagen verwerkt. Deze moet je gelijk en op de maat van de muziek zwemmen.

 

Net als bij ballet krijg je bij het synchroonzwemmen mooie badpakken aan en is het elke keer weer een verkleedpartij!

 

Voor wie?

 

Voor iedereen die van zwemmen houdt!

 

Synchroonzwemmen is een sport voor jong en oud. Je kan

deelnemen van ongeveer 5/6 jaar tot wel 90 jaar. Voor iedereen

is synchroonzwemmen een geschikte sport! Voor elk niveau

zijn er verschillende ploegen.

 

Je kan op synchroonzwemmen als je in het bezit bent van minimaal het B-zwemdiploma.

 

Proeflessen

 

Voordat je echt lid wordt kan je 4 proeflessen volgen op zaterdag van 15.30 uur tot 16.30 uur. Meld je dan even aan via email: synchroonzwemmen@spio.nl .

 

Wij hopen je spoedig te mogen verwelkomen en wensen je veel en lang zwemplezier toe!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Anette Bistervels

Voorzitter SPIO Synchroonzwemmen