Welkom bij zwemles

Zwemvereniging de Spio bestaat uit vrijwilligers die door de vereniging gefaciliteerd worden om een gecertificeerde opleiding te volgen.

 

Bij zwemvereniging Spio staat plezier hebben en zwemveilig worden voorop.

 

Wij streven naar een goede kwaliteit en doen dit volgens de eisen van de Nationale Raad voor Zwemdiploma’s (N.R.Z.). We vinden het erg belangrijk om dit op een plezierige en speelse wijze te doen met de voornamelijk jonge kinderen.

 

Het leren van de zelfredzaamheid in het water vinden we erg belangrijk. Dit betekent niet alleen maar een technische zwemslag leren, wat een langere tijd duurt, maar we leren de kinderen in een vroeg stadium aan hoe ze zichzelf kunnen ‘redden’ wanneer ze in een onverwachte situatie terecht komen.

 

Wij geven zwemles zonder hulpmiddelen (zoals kurken, planken, vleugeltjes) om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren.

Als kinderen onverwachts te water raken hebben ze tenslotte meestal ook geen kurk of vleugeltjes om.

Ook zijn wij van mening dat wanneer kinderen oefenen met hulpmiddelen, de natuurlijke ligging uit balans raakt. Het kind went aan deze onnatuurlijke ligging en wanneer de hulpmiddelen af gaan moet het kind de natuurlijke ligging weer gaan ervaren en zichzelf corrigeren, dit is onnodig tijdverlies.

 

Het zwemtraject voor het behalen van het A-B-C diploma is zo opgebouwd dat alle basiselementen die tijdens het zwemmen aan bod komen, steeds terug komen, en steeds meer uitgebreid worden. Al deze basiselementen worden vanaf het eerste badje geoefend in een opbouw.

 

Wanneer een kind het A-B en C diploma heeft kunnen wij een kind pas zwemveilig noemen, omdat hij/zij dan deze hele opbouw heeft doorlopen.

BV. bij gekleed zwemmen:

bij A diploma zwemt het kind met zomerkleding,

bij B diploma zwemt het kind met herfstkleding,

bij C diploma zwemt het kind met winterkleding.

 

Wanneer er nog vragen zijn na het lezen van de informatie kunt u zich altijd wenden tot onze baliemedewerkster Margo of bij een van onze zweminstructrices/zweminstructeurs.

 

Wij hopen dat we uw kind op een plezierige wijze op weg kunnen helpen naar zijn of haar zwemdiploma.

 

 

Namens team elementair zwemmen Spio.