Indeling badjes, traject lintjes

Indeling badjes: 

 

 

rood armbandje

Alle kinderen krijgen de eerste of tweede les een rood armbandje. Dit betekent dat uw kind in het eerste badje zit. In dit badje wordt hij/zij watervrij gemaakt. Er worden allemaal spelletjes gedaan zodat hij/zij ervaart wat het water allemaal doet en hoe het voelt en leert hij/zij om niet meer bang te zijn in het water.

 

Ook leert uw kind hier drijven op de buik en rug. Dit moet hij/zij kunnen voordat hij/zij gaat beginnen met het “echte zwemmen”. In dit badje leert uw kind ook al de beenslag van de borst en rugcrawl, en maakt kennis met de rugslag.

Als uw kind dit allemaal kan en durft krijgt hij/zij het oranje arm bandje en gaat hij/zij zwemmen in het tweede badje.

 

oranje armbandje

In dit badje gaat uw kind al “echt” leren zwemmen. Hij/zij gaat de beenslag van de school en rugslag leren. Als hij/zij dit goed beheerst wordt de gehele schoolslag geïntroduceerd. Ook gaat hij/zij de borst en rugcrawl leren.

 

Uw kind leert onder water zwemmen door een hoepel en een zeil in het water. Ook gaat hij/zij oefenen om langer te kunnen blijven drijven.

Af en toe gaat uw kind in het diepe water oefenen. Zo kan uw kind al wennen aan het diepe water en hij/zij leert dan hoe hij/zij zichzelf kan redden in het diepe water, ondanks dat uw kind nog niet heel goed kan zwemmen.

 

Als uw kind dit allemaal kan en durft, mag hij/zij naar het derde badje en krijgt hij/zij een geel armbandje

 

geel armbandje

Dit is het badje net voor het diepe gedeelte van het bad. In dit badje leert uw kind de combinatie armen en benen van de schoolslag goed te zwemmen en leert hij/zij hoe je moet ademhalen bij het zwemmen, zodat hij/zij straks de hele schoolslag kan zwemmen.

 

De rugslag, borst en rugcrawl kan uw kind al. Dit gaan we nog verbeteren en zijn/haar conditie hierin verbeteren.

 

Verder leren we uw kind het watertrappen aan en leert uw kind om nog verder onder water te zwemmen: we gaan proberen de 3 meter te halen. Hij/zij gaat proberen om 10 tellen te drijven op de buik en rug, een stukje te zwemmen en dan weer 5 tellen te drijven.

 

Er wordt regelmatig in het diepe bad geoefend 

 

Dit alles moet hij/zij voor een groot deel ook in het diepe bad kunnen.

Kan uw kind dit allemaal, dan mag hij/zij in het diepe gedeelte van het bad zwemmen en krijgt uw kind het groene armbandje.

Bij het groene armbandje gaan we oefenen voor het A diploma. 

 

groen armbandje

Uw kind kan nu al heel goed zwemmen en oefent over het algemeen wekelijks de gehele les in het diepe water. Hier leert hij/zij nog duiken en meteen door het zeil te zwemmen, en wordt de conditie verbeterd.

 

Verder worden de dingen geoefend die uw kind nog moeilijk vindt.

 

In dit badje wordt uw kind voorbereid op het A diploma zwemmen.

 

Iedere keer wanneer uw kind naar een ander badje mag, krijgt hij/zij een armbandje.

De bedoeling van deze bandjes is, dat ze worden gedragen tijdens de zwemles zodat wij weten waar uw kind thuis hoort. Dit voorkomt vergissingen!

deze bandjes moet Uw kind verplicht dragen ! en bij verlies kun je een nieuw bandje halen tegen betaling bij de spio-balie in de hal van het zwembad!